Lumea virtuală, tot mai ATRACTIVĂ pentru copii. ATENŢIONAREA specialiștilor

Embed:

Lumea viturală este tot mai atractivă pentru copii. În prezent aproape fiecare adolescent are profil pe reţelele de socializare. Mai mult, sunt şi situaţii în care însuşi părinţii le crează odraslelor pagini online, chiar din primii ani de viaţă. Specialiştii îi atenţionează însă pe adulţi să nu-şi lase copiii fără supraveghere atunci când navighează pe internet.

Anastasia Lica are 11 ani. Când era în clasa a treia, fata şi-a creat un profil pe odnoklassniki. Ulterior, a renunţat la el, iar recent şi-a deschis un cont pe Instagram:

"Selfie numai fac. Mai mult e vorba de fotografii, videoclipuri", a spus ea.

Sebastian Zavadschi are şapte ani. Împreună cu fraţii săi Etienne şi Naomi, de cinci şi, respectiv, doi ani, au profil pe Facebook. Părinţii au decis să le creeze micuţilor paginii pe reţeaua de socializare încă din prima zi de viaţă:

"Am spus că dacă noi părinţii avem conturi e inadmisibil ca copii să nu aibă şi ei. Ca să aibă un fel de moşternire peste 16 ani de la naştere:
"
"Îmi place să le schimb cover-urile, după anotimpuri. Chiar ţin cont cover-ul să fie în concordanţă cu poza de profil. "

"Când lipsesc de la şcoală întreb colegii de clasă lecţiile sau vorbesc cu rudele. Pe Odnoklassniki am 108 prieteni. "

"Sunt băieţi care vor să mă cunoască şi spun că eşti frumuşică şi chestii de astea."

Psihologii spun că adolescenţii nu cunosc toate pericolele la care se expun atunci când comunică online.

"Când pe reţele de socializare apare o ironie au apare o glumă nepotrivită. Copilul va simţi de fiecare dată o emoţie neplăcută. Numărul de prieteni artificiali îi crează impresia că el are mulţi prieteni. În timp, aceste prietenii devin atât de artificiale, practic la fel ca alea virtuale", a spus psihologul Irina Novac. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu