Lumea, sfâşiată de durere după accidentul aviatic din Franţa. Victimele provin din 15 ţări

Embed:

Întreaga lume deplânge victimele accidentului aviatic produs ieri în Alpii francezi. Investigaţiile la locul tragediei au fost reluate, iar în regiune au ajuns şi preşedintele Franţei, cancelarul Germaniei şi premierul Spaniei. Potrivit ministerului de Externe de la Chișinău, printre victime nu au fost, deocamdată, identificaţi moldoveni.

Anchetatorii povestesc că au avut parte de imagini şocante: mii de fragmente ale avionului, corpuri neînsufleţite şi lucruri personale ale pasagerilor împraştiate pe o suprafaţă de câteva hectare, la 1.500 de metri altitudine. 

În operațiune a fost găsită una dintre cutiile negre, dar și carcasa celei de-a doua. Experții francezi în aeronautică, responsabili de anchetă, au extras datele de pe cutia găsită. Totuși, descifrarea lor ar putea dura câteva săptămâni, iar, în prezent, sunt examinate toate ipotezele.

"Este foarte dificil să emitem o ipoteză despre circumstanţele acestei drame. Toate versiunile sunt examinate cu mare atenţie", a declarat ministrul de Interne al Franţei Bernard Cazeneuve.

Potrivit celor mai recente date, victimele tragediei provin din 15 ţări. Printre acestea sunt cetăţeni britanici, americani, japonezi şi israelieni. Cei mai mulţi sunt însă din Spania, unde au fost decretate trei zile de doliu naţional, şi Germania, unde a decedat o clasă întreagă de elevi, însoţită de doi profesori.

"În oraş s-a instalat liniște profundă. Nimic nu se întâmplă în localitate. Toată lumea este șocată. Am venit aici pentru că am lucrat cu mulți dintre tinerii care au murit în accident", a spus un localnic.

Identificarea victimelor ar putea dura câteva săptâmâni, au anunţat autorităţile franceze.

Publicația "The Mirror" scrie că jucătorii unei echipe de fotbal, din care face parte și românul Alin Vigariu, au reușit să scape de moarte în ultimul moment, după ce și-au schimbat, pe ultima sută de metri, biletele. 

În urma tragediei, peste 30 de zboruri ale companiei low-cost germane Germanwings au fost anulate. Mai mulţi angajati ai companiei au refuzat sa zboare, din cauză că au fost afectaţi emoţional.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu