Lumea întreagă, ÎNGROZITĂ! Lideri de pe toate continentele condamnă atacurile de la Istanbul

Embed:

Atentatul sângeros din Istanbul a îngrozit o lume întreagă. Lideri de pe toate continentele condamnă atacurile şi îşi exprimă regretul față de cele întâmplate. 

"Cred că toţi şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre ale Uniunii Europe sunt îngroziţi de producerea acestui atac terorist", a precizat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

"Transmit condoleanţe familiilor şi prietenilor victimelor acestui atac terorist din aeroportul Ataturk, din Istanbul. În astfel de situaţii, noi trebuie să rămânem uniţi", a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

"Trebuie să acţionăm împreună. Franţa, dar şi celelalte ţări europene trebuie să-şi mobilizeze serviciile de securitate, pentru a lupta împotriva teroriştilor", a specificat preşedintele Franţei.

"Aceasta este o adevărată tragedie. Dacă eşti disperat, dacă eşti convins că nu ai nimic de pierdut şi dacă vrei să pui capăt vieţii tale, iată ce fel de tragedii poţi provoca", a conchis secretarul american de stat, John Kerry.

Şi oficiali din ţara noastră şi-au exprimat regretul față de masacrul din Istanbul. Printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, premierul Pavel Filip a anunţat că autorităţile moldoveneşti sunt solidare cu cele de la Ankara în această încercare grea. Șeful Executivului a menţionat că imediat după acest atac a cerut Ministerului de Externe să ia legătura cu cetățenii moldoveni care se aflau pe aeroportul Ataturk.

Atentatul din Turcia a fost condamnat şi de preşedintele Nicolae Timofti. Oficialul susţine că Europa trebuie să-și unească mai mult decât oricând forțele, pentru a înlătura acest fenomen nefast al secolului 21.

PUBLIKA.MD menţionează că potrivit autorităţilor competente ale Turciei sunt 36 de decedaţi şi în jur de 200 de răniţi, în urma exploziilor din Aeroportul Internaţional Ataturk din Istanbul. 28 de persoane decedate au fost identificate.

Potrivit informaţiilor preliminare comunicate Consulatului General al Republicii Moldova la Istanbul printre victime nu s-ar afla cetăţeni ai Republicii Moldova. Totodată, cetăţenii aflaţi în tranzit în Aeroport au fost cazaţi în diferite hoteluri din Istanbul. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu