Lulica, prima păpuşă a romilor, împotriva discriminării

Gândită ca o păpuşă împotriva discriminării, Lulica se vinde foarte bine în România, primul stoc, de 500 de bucăţi, fiind epuizat. Prima păpuşă cu trăsături ca ale femeilor rome a fost scoasă la vânzare şi pe Internet, şi costă 150 de lei, scrie Click.ro.

„Am zis să folosim şi această metodă, pentru ca păpuşa să fie accesibilă tuturor. Sunt foarte mulţi oameni interesaţi, au tot sunat, ne-au căutat, au venit mulţi sibieni trimişi de prieteni din ţară, pentru a le cumpăra păpuşa",spune Dorin Cioabă, fiul regelui romilor din România.

De altfel, cererea a fost atât de mare, încât primul lot de păpuşi comandat la fabrica Arădeana, lot care a inclus 500 de bucăţi, a fost deja epuizat. Acum, în atelierul de la Sibiu se lucrează de zor la veşmintele tradiţionale, care vor îmbrăca păpuşile din lotul doi, tot 500 la număr.

Pentru că păpuşa a mers atât de bine, creatorii ei sunt decişi să continue şi cu alte proiecte pe aceeaşi linie. Mai exact, din toamna acestui an, păpuşa nu va mai fi singură, ci va avea şi un partener pe măsură. Varianta masculină a Lulicăi se va numi Bărculică, model la care se lucrează deja în atelierul de la Sibiu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu