Lui Filat nu-i place că Timofti discută cu Plahotniuc, la spatele său VIDEO

Embed:

Discuţiile dintre şeful statului, Nicolae Timofti, şi prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, nu sunt pe placul premierului Vlad Filat. Mai ales dacă cei doi fac schimb de opinii în timp ce prim-ministrul ţine un discurs la tribună. Iritarea premierului a putut fi observată, astăzi, la dezvelirea plăcuţei cu Declaraţia de Independenţă amplasată pe sediul Curţii Constituţionale.

În discursul său, şeful Cabinetului de Miniştri a propus preşedintelui ca cei care au semnat documentul să fie decoraţi cu Ordinul Republicii. În acelaşi timp, Vlad Plahotniuc i-a spus ceva lui Nicolae Timofti şi s-au amuzat ambii. Vizibil deranjat de discuţia din stânga sa, Vlad Filat a luat o pauză de câteva secunde făcând un schimb de priviri cu cei doi oficiali. 

"Consider că toţi cei care au semnat Declaraţia de Independenţă, care au reconfirmat semnătura, merită să deţină Ordinul Republicii. Ar fi o apreciere justă faţă de acel act de curaj la acea etapă", a spus Filat.

Preşedintele Nicolae Timofti nu a stat mult pe gânduri şi a spus că va realiza cerinţa premierului. "Accept şi în timpul apropiat va fi luată o decizie în sensul acestei propuneri", a spus Timofti.

Publika.md aminteşte că, astăzi, a avut loc ceremonia de placardare a Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova pe sediul Curţii Constituţionale. Originalul Declaraţiei de Independenţă a fost distrus în timpul manifestaţiilor violente din 7 aprilie 2009.

Deputaţii primului Parlament, care au votat independenţa Republicii Moldova, au semnat repetat documentul în aprilie 2010.

În prezent, Declaraţia de Independenţă este păstrată la Trezoreria Băncii Naţionale a Moldovei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu