Ludovic Orban anunță că nu sunt suficienți bani pentru programele din Sănătate

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, într-o conferință de presă că se va face o evaluare a necesităților, la rectificare, întrucât banii nu sunt suficienți pentru a încheia anul, în domeniul sanitar.

"Evident rezultatul la rectificare va fi o evaluare a necesităților care vor fi identificate de domnul ministru împreună cu echipa. Încă nu va putem spune care este cifra (la rectificare - n.r.). Cert este că nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul nici pentru programe de sănătate, nici în ceea ce privește bugetul Casei", a spus Ludovic Orban.

Acesta a fost completat de ministrul Sănătății, Victor Costache, care a spus că nu sunt bani nici pentru salarii.

"Nici de salarii. E vorba de aproximativ 4 miliarde de RON", a spus Victor Costache. Acesta a spus că programele de urgență vor fi prioritizate.

"Pot să va garantez că tot ceea ce înseamnă programe de urgență, atât în domeniul accidentelor vascular-cerebrale, cât și în domeniul infarctului miocardic, vor fi prioritizate și dezvoltate. Concret, acum, în țară dacă cineva face un AVC, problemele sunt enorme. Nu este normal, în România, țară europeană, să avem cel mai mic număr de centre de boli cardio-vasculare", a spus Costache.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu