Ludmila Kozlovska recunoaşte relaţiile pe care le are cu PAS şi cu interlopul Veaceslav Platon. Ce spune preşedinta Open Dialog

Embed:

Președinta fundaţiei "Open Dialog", Ludmila Kozlovska, expulzată recent din UE pentru legăturile cu serviciile speciale rusești, recunoaşte relaţiile pe care le are cu liderul PAS, Maia Sandu, şi cu interlopul Veaceslav Platon

Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Kozlovska a spus că ONG-ul său a plătit biletul de avion al Maiei Sandu spre Bruxelles şi că a făcut lobby în Europa pentru Platon. Ea precizează în interviu că organizația s-a ocupat de cazul lui Platon din perspectiva încălcării drepturilor omului. Dar a încetat, când a aflat despre presupusa sa implicare în furtul miliardului.

Recent, jurnaliștii de la Zeppelin au publicat o invitaţie pe numele Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase, prin care erau chemaţi la o conferință organizată în Parlamentul European de ONG-ul condus de Kozlovska. În invitaţie mai apar numele jurnalistei Natalia Morari, al avocatei lui Renato Usatâi, Ana Ursachi, dar și al fruntașului PPDA Alexandru Machedon. 

Iniţial, Partidul Acțiune și Solidaritate a negat informaţiile, însă ulterior a recunoscut că acest ONG a achitat biletele. Tot Zeppelin a adus dovezi că apropiaţii lui Platon au călătorit cu tichete cumpărate de fundația poloneză. În noiembrie 2016, coordonatorul ONG-ului, Rafal Matouszek, a trimis de pe e-mailul său două bilete de avion pe  numele fiilor lui Veaceslav Platon. Cu doar şase zile mai devreme, de pe acelaşi e-mail este trimis tichetul de îmbarcare pentru Bucureşti - Frankfurt şi Frankfurt - Varşovia pe numele fostei soţii a lui Platon, Svetlana. Bilete au fost trimise şi pentru Eduard Rudenko, unul dintre avocații lui Platon. 

La începutul lunii august, Zeppelin a publicat o înregistrare audio în care aşa numitul raider numărul 1 în CSI le spune avocaților săi că a dorit să falimenteze sistemul financiar-bancar din Moldova. Acesta a fost condamnat , în aprilie 2017, la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul fraudei de la Banca de Economii.

La sfârșitul anului trecut, acesta a mai primit 12 ani de pușcărie pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și corupere activă într-un dosar de prejudiciere a unor companii de asigurări. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu