Ludmila Kozlovska, citată la PCCOCS, nu s-a prezentat la audieri

Embed:

Președintele fundaţiei "Open Dialog", Ludmila Kozlovska, citată astăzi la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, nu s-a prezentat la audieri.

Potrivit procedurii, procurorii urmează acum să afle motivul pentru care Kozlovska a refuzat să vină la audieri. Ei au declarat că urmează să o citeze din nou, iar în cazul în care aceasta va veni nici pe viitor în faţa procurorilor, vor solicita aducerea forţată e ei.

Kozlowska este vizată într-un dosar penal cu mai multe capete de acuzare, printre care spălare de bani, spionaj și finanţarea ilegală a partidelor politice.

Anterior, ea a scris pe o reţea de socializare că este în căutarea unui avocat pentru a clarifica situaţia, fără a preciza dacă va da curs citației procurorilor de la Chişinău.

Oamenii legii au deschis dosarul penal în urma raportului comisiei de anchetă a Parlamentului. În document se constată că ONG-ul condus de Kozlowska este finanţat inclusiv de serviciile secrete ruse.

În Moldova, aceasta a avut ingerinţe în politica internă prin condamnatul Veaceslav Platon, care este supranumit şi raiderul numărul unu din CSI.

La fel, comisia parlamentară a constatat că printre cei care au avut beneficii din partea "Open Dialog" sunt  politicienii Andrei Năstase şi Maia Sandu, care anterior, au recunoscut că au avut deplasări plătite de fundaţie. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu