Ludmila Bolboceanu: Educaţia se începe în familie, învăţământul este o continuare

Embed:

Problemele din educaţie nu ţin doar de domeniul financiar. Multe dintre ele pornesc de la partea spirituală şi morală, de care este responsabilă familia. De această părere este specialistul în politici educaţionale, Ludmila Bolboceabu, invitată la emisiunea EuroDicţionar.

"Educaţia dintotdeauna a fost problematică, dar să vedem care sunt condiţiile care trebuie să fie create şi nu toate ţin doar de domeniul financiar, există domeniul spiritual, moral la care trebuie să se implice familia în primul rând. Aceasta este prima instituţie în care copilul se educă şi, cu regret, să spunem astăzi părinţii noştri au uitat că o misiune importantă pentru ei este să-şi educe copilul, nu înseamnă a şcoli, nu înseamnă a grădiniţi, nu să acuzăm pe cineva. Educaţia se începe în familie, învăţământul este o continuare.

Că şi noi am fost educaţi şi noi am avut părinţi mult mai departe decât cei pe care îi avem astăzi. Să ai douăsprezece clase sau nouă clase, domnule - asta este cărturărie mare şi te poţi descurca în educaţie.

Cine a permis să facem, să transformăm grădiniţa de copii în şcoală? Grădiniţa este dată pentru copilărie, trei activităţi pe zi, una de învăţare a activităţii de carte, alta în matematică, alta în nu ştiu cum, domnule, dar ce o să facă ei 12 ani la şcoală?! Notele, notele şi lupta pentru note se transmite de la părinţi.

Aşa e şcoala mai pe o notă mai pe alta, nu-l respinge, dar poate nu a înţeles materia, dar poate nu-i este pe plac, şcoala trebuie să meargă la elaborarea curiculei nu de la învăţător la savant, de la elev de la copil", a declarat specialistul în politici educaţionale, Ludmila Bolboceanu.

EuroDicţionar este duminică la ora 17:10 la PUBLIKA TV.

Ne găsiţi şi pe pagina noastră de facebook: https://www.facebook.com/eurodictionar

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu