Lucruri pe care femeile le fac mai bine decât bărbaţii

Femeile sunt mai bune decât bărbaţii la aproape orice ar întreprinde. În noua sa carte, “Man Down”, autorul Dan Abrams, care lucrează şi ca analist la televiziunea Americana ABC, ne dezvaluie cele mai importante astfel de dovezi. Iată 4 dintre acestea, potrivit lyla.ro.

1. La volan

Toată lumea ştie că bărbaţii nu prea cer indicaţii chiar şi atunci când nu ştiu drumul. Sunt, însă lucruri mai importante decât mersul pe bâjbâite. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Carnegie Mellon, bărbaţii au cu 77% mai mari şanse să fie implicaţi să cauzeze un accident rutier decât femeile. Acest lucru se întamplă probabil datorită unei agresivităţi în trafic mult mai ridicate a şoferilor bărbaţi. Un alt studiu realizat pe traficul din New York din ultimii 5 ani, relevă faptul că nu mai puţin de 80% din accidentele în care au fost implicaţi pietoni şi care au condus la rănirea gravă sau chiar decesul acestora au fost provocate de şoferi bărbaţi. 

2. La masa de jocuri

Jocurile de noroc sunt considerate de mulţi drept ultra masculine. Un studiu realizat, însă pe nu mai putin de 40.000 de jucători înrăiţi ne schimbă oarecum percepţia: femeile sunt mult mai bune la plasarea pariurilor, evaluarea riscurilor şi implicit câştigarea unor sume de bani importante. De ce? Pentru că bărbaţii acţioneaza mult mai impulsiv şi agresiv atunci când pariază, în vreme ce femeile îşi calculează şansele mai pe îndelete. 

3. La cocktail party-uri şi întruniri oficiale

Femeile sunt considerabil mai bune la a-şi aminti cuvinte, fete, nume, evenimente de zi cu zi. De aici rezultă că sunt mai bune şi la închegarea unor discuţii cu persoane pe care nu le cunosc atât de bin, dar pe care le-au întâlnit de câteva ori sau au auzit vorbindu-se despre ele. Faptul că îşi pot aminti numele persoanei cu care discută, numele iubitei/iubitului acesteia sau alte fleacuri, le ajută în socializare şi ceea ce americanii numesc „small talk”. 

4. Administrarea finanţelor familiei

Deşi însuşi femeile recunosc că sunt foarte capabile când vine vorba de a cheltui banii familiei, la fel de bine şi de uşor se pricep şi la economii. Femeile sunt mult mai atente la viitor decât bărbaţii, nevoia lor de siguranţă fiind în acest sens extrem de importantă. Îşi cântăresc bine opţiunile şi acţionează în concordanţă, nelasând lucrurile să meargă de la sine sau aventurându-se în investiţii fară şanse de reuşită.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu