Lucru în toi la Tipografia Centrală. Buletinele de vot pentru referendum au început să fie tipărite (FOTOREPORT)

Embed:

Lucru în toi la Tipografia Centrală. Angajaţii au început tipărirea buletinelor pentru referendumul din 24 februarie, destinate secţiilor de votare din afara ţării. 

Aproximativ un milion de buletine vor ajunge la cele 125 de secţii de votare. Procesul a fost monitorizat de membri ai Comisiei Electorale Centrale şi de reprezentanţii Serviciului de Informaţii şi Securitate, astfel încât să nu fie admisă nicio abatere.

"Tirajul buletinelor de vot pentru secţiile de votare peste hotare anume pentru referendumul consultativ republican este de circa 990 de mii. Preţul contractului doar pentru buletinele de vot pentru referendum este de circa 134 de mii de lei. Ceea ce înseamnă că un buletin de vot ar costa 13 bani", a declarat Alina Russu, preşedinte CEC.

Fiecare buletin de vot conţine 14 semne de securitate.

"Sunt diferite forme grafice care cu ochiul liber nu le poţi identifica, dar un specialist le poate cu uşurinţă vedea", a declarat Alina Russu, preşedinte CEC.

Cele două buletine sunt de culori diferite. Astfel, pe cel de culoarea galben pal, cetăţenii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord ca numărul deputaților sa fie redus de la 101 la 61, iar buletinul de culoarea bej va conţine întrebarea dacă moldovenii susțin ideea ca parlamentarii care-i dezamăgesc să fie demiși. Referendumul consultativ se va desfăşura în 24 februarie, în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu