Lucrătorii medicali vor fi duși la muncă și spre casă cu microbuzele Armatei Naționale

Mai multe microbuze care aparțin Armatei Naționale vor fi puse în circulație, la necesitate, pentru a transporta personalul medical la locul de muncă și spre casă. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, pe pagina sa de Facebook.

"Împreună suntem puternici în lupta cu COVID-19
Armata Națională, în sprijinul autorităților, în lupta cu COVID-19!

La solicitarea mea, în calitate de ministru al Apărării, Armata Națională intervine cu unități de tehnică și efectiv pentru a sprijini autoritățile în lupta cu noul virus COVID -19.

Microbuze de tip IVECO și Chevrolet au plecat în această dimineață spre instituții medicale precum: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Institutul de Medicină Urgentă și Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii pentru a asigura transportarea personalului medical la locul de muncă și spre casă.

În același timp, ambulanțele Spitalului Clinic Militar Central al Ministerului Apărării au transportat sâmbătă și duminică, spre casă, pacienții care inițial au avut semne de infectare cu COVID-19. Îmbucurător, testele s-au dovedit a fi negative.

Declar că și alte vehicule din dotarea Armatei Naționale sunt pregătite să se deplaseze, la necesitate, spre instituțiile medicale strategice pentru a prelua medicii.

Decizia de a oferi unitățile de transport ale Armatei a fost luată urmare a solicitării conducerii Guvernului Republicii Moldova și în special, a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale și Familiei.

Este de datoria noastră, a tuturor, să ajutăm cu ce putem pentru a preveni răspândirea acestui virus și a ajuta medicii, în această perioadă grea, să le oferim siguranță și ceva mai mult timp oferit familiilor.", a scris Pînzari.

loading...

Lasă un comentariu