Lucrările de reparaţie trenează pe bulevardul Negruzzi. Şoferii sunt revoltaţi

Embed:

Bulevardul Constantin Negruzzi din Capitală va rămâne închis cel puţin până la sfârşitul acestui an. Şeful Direcţiei Transport Chişinău a anunţat un nou termen pentru finalizarea lucrărilor de renovare a canalelor pentru scurgerea apelor pluviale. Reprezentanţii Regiei Transport Electric se plâng însă că veniturile întreprinderii s-au redus cu cinci la sută, după ce troleibuzele au fost redirecţionate, acum jumătate de an. 

Bulevardul Constantin Negruzzi s-a transformat în şantier la începutul lui august. În această perioadă, muncitorii au schimbat apeductul şi reţelele de telecomunicaţii. Reprezentanţii companiei de construcţii spun că lucrările decurg anevoios din cauza volumului prea mare de muncă la înlocuirea ţevilor pentru canalizarea pluvială.

"S-a mai schimbat din proiect şi construim alăturea. Acolo a fost săpat, se prăbusesc malurile, nivelul de apă subterană este înalt noi săpăm mai jos de nivelul apei", a explicat şeful de şantier Sergiu laur.  

Lucrările de schimbare a reţelei de canalizare pe bulevardul Constantin Negruzzi urmau să se încheie luna trecută.

"Ne aşteaptă viitoarea problemă şi anume trecerea subterană. Este una din cele mai complicate treceri. În această zonă se preconizează a efectua lucrări de cel puţin 10 zile", a spus Igor Gamreţchi, şeful Direcţiei Transport al Capitalei.  

Cei mai nemulţumiţi de faptul că lucrările decurg anevoios sunt şoferii: 

"Toţi locuitorii oraşului sunt deranjaţi. Vom aştepta finalizarea lucrărilor."

"E foarte greu. Muncitorii repară de prea mult timp."

"Foarte greu, e complicat transportul, sunt foarte multe ambuteiaje pe traseu. Ne străduim pe străzile adicente să mergem. "

Veniturile lunare ale Regiei Transport Electric sunt de aproape trei milioane de lei.

"Anul acesta comparativ cu anul trecut suma e cu 120.000 mai puţin", a spus şeful Regiei Gheorghe Morgoci.   

Autorităţile intenţionează să restabilească liniile de troleibuz 17 şi 20 pe vechile trasee, iar linia numărul unu de troleibuz ar putea fi suspendată, odată ce va fi prelungit traseul troleibuzelor de pe linia 28 până la strada Sarmizegetusa.

Lucările de reparaţie pe bulevardul Constantin Negruzii fac parte din proiectul de reabilitare a şase străzi din centrul Capitalei. Valoarea lucrărilor ajunge la 22 de milioane de euro, bani împrumutaţi de la BERD şi BEI.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu