Lucrările de renovare a liceelor din țară au fost reluate

Lucrările de renovare a instituțiilor de învățământ au fost reluate după ce timp de o săptămână fuseseră sistate.

”Pentru moment, lucrările de renovare au fost reluate la nouă șantiere din cele 11 instituții de învățământ, aflate în proces de renovare, cu respectarea cu strictețe a normelor sanitare și epidemiologice. Este sistată activitatea în Liceul Teoretic „Axentii Doljnenco” din orașul Vulcănești și în Liceul Teoretic „Petru Rareș” din municipiul Soroca. În funcție de evoluția situației epidemiologice și termenul de valabilitate a Stării de urgență, va fi reluată activitatea și la aceste două instituții. În perioada 17-22 martie activitatea a fost complet sistată la mai multe șantiere din cauze obiective, condiționate de declararea stării de urgență”, a explicat directorul IP FISM, Iurie Chiorescu.

Potrivit datelor FISM, în patru licee din cele 11 lucrările de renovare au fost realizate în proporție de peste 50 la sută.

În Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Cimișlia au fost executate 74% din lucrări, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Strășeni – 62%, Liceul Teoretic „Ștefan Holban” din comuna Cărpineni, raionul Hâncești – 60%, Liceul Teoretic „Alexandru Agapie” din satul Pepeni, raionul Sângerei – 56%.

În total, în cadrul Proiectului ”Reforma Învățământului în Moldova” sunt renovate 23 de școli de circumscripție. Șase din acestea au fost renovate de MECC, celelalte 17 - prin intermediul FISM.

Activitatea de renovare a școlilor este parte a componentei Consolidarea calității educației a Proiectului ”Reforma Învățământului în Moldova”.

PRIM este un împrumut investițional specific, finanțat de Banca Mondială, implementat în perioada 2013 – 2020. Bugetul total al proiectului este de 50 milioane de dolari SUA.
loading...

Lasă un comentariu