Lucrările de reconstrucție a bulevardului Constantin Negruzzi, aproape finalizate

În Capitală are loc reconstrucţia canalizării pluviale din bulevardul Constantin Negruzzi

Pe parcursul anului 2015 şi până în prezent au fost efectuate o serie de lucrări subterane ce ţin de montarea tuburilor circulare pentru canalizarea pluvială pe o lungime de 420 metri liniari, instalarea a 5 cămine monolite de colectare şi 4 receptoare de scurgere a apelor pluviale.

De asemenea, au fost efectuate lucrări pentru modernizarea iluminatului public pe bulevardul Constantin Negruzzi şi în perimetrul Pieţei Naţiunilor Unite. Pilonii existenţi sunt restauraţi şi vor fi instalate corpuri de iluminare noi pe bază de LED.

Totodată, s-au realizat în proporţie de 90 la sută şi lucrările subterane pentru reabilitarea reţelei de iluminat şi a obiectivelor de semafoare. 

Reconstrucţia canalizării pluviale este parte componentă a proiectului „Chişinău – Proiect Sectorial Drumuri Urbane”.

Proiectul prevede reabilitarea reţelei de străzi şi trotuare, crearea locurilor de parcare şi modernizarea sistemului de iluminat public pentru mai multe străzi din Capitală. Printre care bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, bulevardul C. Negruzzi, str. V. Alecsandri, str. Tighina, str. 31 August 1989 şi str. Alexandru cel Bun.

Lucrările sunt finanţate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD. 

Suma alocată este de 22 milioane euro.

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu