Lucrările de construcţie a noului peron la Aeroport, aproape de final

Embed:

Lucrările de construcţie a noului peron pentru avioane pe Aeroportul Internaţional Chişinău se apropie de final. Directorul aerogării susţine că aici a fost turnat un strat de beton rezistent, care va permite deplasarea aeronavelor de orice capacitate.

În curând, se vor încheia şi lucrările de reconstrucţie a celei de-a doua piste de decolare-aterizare.

Peronul Aeroportului Chişinău a fost extins cu 45.000 de metri pătraţi, iar această porţiune a fost construită de la zero. Aici urmează să fie aplicat marcajul, iar la finele lunii iunie, va putea fi deja utilizat.

Costul lucrărilor este de peste şase milioane de euro.

"Vor avea posibilitatea aeronavele să intre în parcare şi să iasă fără a fi tractate. Deci, va fi micşorat timpul necesar pentru deservirea aeronavei", a spus directorul Aeroportului Internaţional Chişinău, Petru Jardan. 

Ca urmare a extinderii peronului, au fost amenajate 23 de locuri de parcare pentru aeronave. Noul peron va fi unit cu cea de-a doua pistă, care, de asemenea, va fi finalizată în curând.

"Noi suntem pe ultima sută de metri ceea ce ţine de finalizarea lucrărilor de terasament pentru lărgirea pistei noi cu 12 metri pe stânga şi 12 metri pe dreapta", a spus directorul companiei de construcţii, Vladimir Tonu. 

Potrivit directorului Aeroportului, cea de-a doua pistă a fost construită pentru a nu restricţiona traficul aerian pe perioada cât pista de bază se află în proces de reconstrucţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu