Lucrări de reconstrucție pe bd. Ștefan cel Mare. PRECIZĂRILE Primăriei Chişinău (FOTO)

Primăria municipiului Chişinău informează că pe parcursul săptămânii curente se desfăşoară lucrări de reconstrucţie a bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perimetrul străzilor Tighina – str. Bulgară. Lucrările de reparaţie a părţii carosabile au loc pe timp de noapte, pentru evitarea ambuteiajelor în trafic şi fără sistarea circulaţiei transportului public.

Pe şantier, lucrările constau în decopertarea părţii carosabile uzate, colmatarea fisurilor existente, aplicarea membranei geotextile şi aşternerea stratului de binder. Durata lucrărilor pentru ambele sensuri de circulaţie este de 7 zile.

De la începutul lucrărilor de reabilitare a bulevardului central al Capitalei şi până în prezent, pe tronsonul străzilor Ciuflea – Tighina, au fost asfaltaţi circa 9.000 de metri pătraţi de stradă. De asemenea, au fost schimbaţi 52 de piloni pentru iluminatul stradal.

Următoarea etapă de lucrări pe bd. Ştefan cel Mare se va desfăşura pe tronsonul cuprins între străzile Bulgară – Armenească, în perioada 27 mai 2016 (ora 23.00) – până pe 30 mai 2016 (orele 05.00), cu sistarea circulaţiei transportului.

Lucrările care se desfăşoară în prezent fac parte din cadrul I etape a programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere a trei străzi principale din zona centrală a capitalei, str. V. Alecsandri, bd. C. Negruzzi şi bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi sunt finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD, în valoare totală de 22 milioane euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu