Lucrări de construcţie OPRITE. Silvia Radu: Eu v-am promis că vin cu inspecţia şi am venit

Embed:

Lucrările de pe un şantier din sectorul Buiucani al Capitalei au fost stopate de primarul interimar Silvia Radu. Săptămâna trecută mai mulţi locatari au solicitat ajutorul edilului, întrucât construcţia a fost iniţiat pe un teren de joacă.

"Eu v-am promis că vin cu inspecţia şi am venit cu inspecţia. Acum facem inspecţia, aşa cum scrie la carte şi conform procedurilor mergem mai departe." 

Oamenii solicită de 10 ani firmei de construcţie să oprească toate lucrările, însă fără rezultat.

"Ne doare pentru că aici sunt copii şi ei nu au unde să se joace, n-are unde să iasă un bătrân, care a muncit o viaţă întreagă, să iasă la aer curat."

"Să fie stopat, să fie restabilit, să plătească compensaţii pentru copacii care au fost puşi şi crescuţi de noi."

Sesizată despre problemă, Silvia Radu a cerut inspectorilor de la Agenţia pentru Supraveghere Tehnică să facă verificări pe şantier.

"Astăzi această construcţie va fi oprită. Inspecţia va executa verificarea tuturor problemelor. Este absolut evident că sunt foarte multe încălcărш" a spus Silvia Radu, primar interimar al Capitalei.

"Acum urmează ca noi să ridicăm documentaţia de proiect şi toate actele care au stat la baza eliberării autorizaţiei, ca să verifică, şi o să venim cu un răspuns", a spus Veaceslav Potop, vicedirector Agenţia pentru Supraveghere Tehnică.

Reprezentanţii companiei de construcţie afirmă că blocul este ridicat cu respectarea tuturor normativelor în domeniu.

"Noi suntem pur şi simplu constructori, care trebuie să îndeplinească legea. Legea spune : este autorizaţie ce este eliberată de organele respective, noi lucrăm", a spus Valeriu Sufrai, director companie de construcţie. 

Potrivit proiectului, acolo urmează să fie ridicat un bloc de locuinţe cu 13 etaje.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu