LOVITURĂ PENTRU MOLDOVA! Canoistul Serghei Tarnovschi, DESCALIFICAT de la JO. A picat testul antidoping

Lovitură dură pentru sportul moldovenesc! Canotorul Serghei Tarnovschi ar putea rămâne fără medalia de bronz câştigată la Jocurile Olimpice de la Rio. Federaţia Internaţională de Canotaj l-a suspendat provizoriu pe sportiv, după a picat testul antidoping efectuat înainte de a debuta la Olimpiadă. 

În comunicatul forului internaţional de resort se spune că sportivul a fost sancţionat conform punctului 7.8 din regulamentul antidoping. Astfel, Tarnovschi nu va putea lua startul astăzi în proba de canoe dublu pe distanţa de 1000 de metri alături de fratele său Oleg.

Tarnovschi nu este primul sportiv suspendat în perioada desfăşurării Olimpiadei. Halterofilul Izzat Artîkov din Kârgâzstan a fost deposedat de medalia de argint câştigată la categoria de 77 de kilograme, după ce a fost depistat pozitiv cu stricnină, un stimulator al sistemului nervos.

Astfel, moldoveanul Serghei Cechir, care a evoluat în aceeaşi categorie de greutate ar putea urca pe locul şase, datorită suspendării lui Artîkov.

Amintim că moldoveanul naturalizat a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro în proba de canoe simplu pe distanţa de 1000 metri.

Moldoveanul naturalizat a înregistrat rezultatul de 4 minute şi 852 de miimi de secundă. Serghei Tarnovschi a câştigat la foto-finiş în faţa rusului Ilia Ştokalov, care a ocupat locul 4.

Campion olimpic a devenit germanul Sebastian Brendel, iar pe poziţia secundă s-a clasat brazilianul Isaquias Queiroz.

Reprezentantul țării noastre a condus cursa pe primii 250 de metri, spre jumătatea distanței s-a desprins de pluton împreună cu alți 3 concurenți, de care ulterior a fost depășit, dar a accelerat pe ultima sută de metri și cu un remarcabil efort volitiv, dar și cu ultima va intrat pe lista laureaților.

Serghei Tarnovschi este un canotor moldovean de origine ucraineană, format la şcoala specializată din Lvov. Are 19 ani şi este cel mai tânăr sportiv al lotului olimpic moldovenesc. Fratele său mai mare, Oleg, este și el un canoist de performanță. Amândoi au fost naturalizați de Republica Moldova în anul 2013. El a fost medaliat cu bronz la proba de 1000 de metri din cadrul Campionatului Mondial de caiac-canoe din 2015, de la Milano.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu