Lovit chiar lângă mașina sa. Preotul orașului Iargara susţine că este ameninţat de primar (FOTO)

Părintele Valeriu Pistrui de Iargara a fost atacat în stradă chiar lângă automobilul său. Soția părintelui a sunat la poliție și a anunțat că soțul său a fost lovit în cap de o persoană necunoscută. 

Informația a fost confirmată pentru PUBLIKA.MD de către șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, spunând că părintele Valeriu a fost lovit în regiunea capului cu un obiect dur. 

„Informația telefonică a fost înregistrată la poliție și se examinează sub versiunea tentativei de omor. Șeful IP Leova este la fața locului împreună cu grupa operativă si procurorul raionului Leova”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

PUBLIKA.MD reamintește că acum o săptămână preotul de Iargara a declarat că ar fi fost ameninţat cu moartea de către primarul oraşului, ales pe listele formaţiunii Partidul Nostru.

Părintele Valeriu Pistriu spune că totul ar fi început după ce a refuzat să semneze nişte acte, ce ar confirma faptul că Fundaţia lui Renato Usatîi a donat bisericii din localitate 100 de mii de lei.

În noiembrie 2016, în ziua în care oraşul Iargara sărbătorea hramul localităţii, reprezentanţii fundaţiei lui Renato Usatîi au anunţat public că oferă 100 de mii de lei pentru reparaţia bisericii din Iargara.

Preotul şi oamenii din localitate spun că până în prezent biserica nu a primit niciun ban. Mai mult, preotul Valeriu Pistrui susţine că primarul oraşului, care a fost ales pe listele formaţiunii Partidul Nostru, condusă de fugarul Renato Usatîi, i-a cerut să semneze mai multe acte, care ar confirma faptul că a primit materiale de construcţie şi bani de la fundaţia lui Usatîi.

"Mi-au băgat documentele să le semnez înainte şi marfa să o primesc după, ca să semnez că am primit ceea ce de fapt nu am primit. De atunci primesc numai ameninţări din partea primarului şi alte persoane ale domniei sale. Mă ameninţă referitor la familie, la copii, la trafic să fiu atent, de nenumărate ori mi-au fost deşurubate roţile de la maşină", a spus preotul Valeriu Pistrui.

Locuitorii oraşului sunt de partea preotului. 

De cealaltă parte, primarul de Iargara, Eugen Mutaf susţine că în 2015, fundaţia lui Usatîi ar fi transferat pe contul bisericii 100 de mii de lei. Mutaf mai spune că în acest an, reprezentanţii fundaţiei au transferat alţi 100 de mii de lei pe contul unui agent economic, care urma să livreze materiale de construcţie pentru lăcaşul sfânt. Preotul însă, ar fi refuzat donaţia. 

"Este o aberaţie, eu practic nu am ameninţat pe nimeni, nici pe părinte, dumnealui i s-a transmis doar contractul pentru ca să semneze şi ulterior să aleagă marfa, asta e tot", a zis primarul orașului Iargara, Eugen Mutaf.

Primarul de Iargara şi preşedintele fundaţiei lui Usatîi, Elena Griţco, au organizat o conferinţă de presă pentru a dezminţi declaraţiile preotului Valeriu Pistrui, însă nu au prezentat niciun act care ar confirma tranzacţiile. Griţco ne-a declarat că acestea vor fi prezentate mai târziu.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu