Lotus Renault a anunţat că l-a angajat pe pilotul german Nick Heidfeld

Embed:

Echipa Lotus Renault a anunţat că l-a angajat pe pilotul german Nick Heidfeld pentru a-l înlocui pe polonezul Robert Kubica, rănit grav într-un accident suferit în Italia şi indisponibil mai multe luni. În vârstă de 33 ani, Heidfeld i-a impresionat pe şefii de la Renault cu ocazia testelor desfăşurate la Jerez.

Veteranul Nick Heidfeld va reveni în Formula 1 în acest sezon, după ce a fost confirmat oficial la Renault ca înlocuitor al polonezului Robert Kubica, care a devenit indisponibil în urma unui grav accident suferit recent într-un raliu din Italia.

Heidfeld, în vârstă de 33 de ani, a fost coleg cu polonezul Kubica la echipa BMW Sauber, în timp ce sezonul trecut a fost pilotul de teste al echipei Mercedes. Germanul a luat 172 de starturi în "Marele Circ", fără să câştige însă nicio etapă.

De cealaltă parte, Robert Kubica a fost operat cu succes, pentru a treia oară după accidentul suferit, această intervenţie chirurgicală durând opt ore. Polonezul a suferit mai multe fracturi la braţ, la un picior şi la mâna dreaptă, la raliul Ronde di Andora.

Heidfeld şi Kubica au fost coechipieri la BMW-Sauber timp de patru sezoane, în perioada 2006-2009, contribuind decisiv la ascensiunea rapidă a echipei, care a culminat însă cu retragerea germanilor din competiţie în urmă cu doi ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu