Lotus Hennessey Venom GT, disponibil acum şi în România VIDEO

Automobilul extrem Lotus Hennessey Venom GT, lansat la nivel mondial în urmă cu un an, este acum disponibil şi în România, a anunţat importatorul mărcii pe plan local, compania Forza Rossa.

Maşina are un preţ de pornire de 600.000 dolari (circa 430.000 euro) pentru varianta, care dezvoltă 725 Cai Putere (CP), titrează 0-100.ro

Mai există o versiune de 1.000 CP şi una de 1.200 CP, aceasta din urmă fiind capabilă să ajungă de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 2,5 secunde.

Lotus Hennessey Venom GT este construit plecând de la o arhitectură de Lotus Elise/Exige, substanţial modificată.

În afară de reutilizarea parbrizului, a portierelor, a acoperişului, a podelei şi a altor mici componente, designul şi construcţia lui Lotus Hennessey Venom GT au fost proiectate de la bază în sus pentru a crea o maşină sport extremă şi rară. Se produc doar zece unitaţi pe an, potrivit Forza Rossa.

Maşina are suspensii reglabile produse de KW, caroserie construită integral din fibră de carbon, eleron reglabil, cutie de viteze manuală produsă de Ricardo şi frane ceramice Brembo.

Fiecare Lotus Venom GT este asamblat la Silverstone, Anglia, iar motoarele V8, de origine Chevrolet, provin de la sediul central Hennessey Performance (HPE) din Texas.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu