Lotul Moldovei a cucerit trei medalii de aur şi trei de argint la BJJ Ukraine Open

Embed:

Moldovenii au făcut furori la un turneul internaţional de Jiu Jitsu brazilian! Luptătorii din lotul naţional au cucerit şase medalii, dintre care trei de aur, la Ukraine Open.

Din cei şapte sportivi care au reprezentat Moldova la competiţie, şase au cucerit medalii. Trei au devenit campioni în categoriile de greutate în care au evoluat, iar încă trei s-au ales cu medalii de argint. La concurs a impresionat din nou Vasile Bulgac, care şi-a apărat titlul cucerit la acelaşi turneu în 2011.

"A fost mai dificil decât anul trecut pentru că BJJ avansează în ţările CSI cu paşi rapizi. Acesta nu este doar meritul meu, dar ai întregii echipe", a declarat medaliatul cu aur, Vasile Bulgac.

"Înseamnă că nivelul nostru nu e rău. Am putut, am făcut şi vom mai face", a spus medaliatul cu ar, Alxei Strechie.

"Moldovenii sunt harnici. În tot ceea ce fac lucrează bine. (...) Este un stil care merită practicat, el fiind nou pentru Moldova. Băieţii uită de motivaţie şi obţin rezultate pentru că este ceva interesant pentru ei", a spus antrenorul Ion Vartic.

Anul trecut, Moldova a fost reprezentată la Ukraine Open de doar un singur sportiv. Tot atunci a avut loc şi debutul luptătorilor moldoveni pe arena internaţională la Jiu Jitsu brazilian.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu