Loteria VISULUI AMERICAN al moldovenilor, sursă de îmbogățire pentru ESCROCI (VIDEO)

Embed:

Orice oportunitate pentru binele oamenilor este mană pentru escroci. Nici vizele Green Card nu sunt o excepţie. Acestea sunt oferite gratuit de către Guvernul Statelor Unite ale Americii. Deşi este vorba despre o loterie, unii oameni, mai naivi, sunt gata să creadă că rezultatul loteriei poate fi programat. De asta profită escrocii, mai ales că scapă fără pedeapsă.

Nicolae urmează să plece împreună cu familia în SUA. Mama lui a câștigat visa Green Card. După această veste îmbucurătoare, compania intermediară, prin al cărei site Nicolae i-a înregistrat pe toți membrii familiei la loterie, l-a anunţat despre o datorie, deşi autorităţile americane precizează, de fiecare dată, că procesul este gratuit.

"Compania este în drept să se adreseze instanței de judecată pentru încasarea sumei datoriei în mărime de 1.399 de dolari."

În aceeași situație sunt zeci de oameni. Poate chiar și sute:

"Am fost amenințat că o să fiu dat în judecată şi să le achit suma de 1.400 de dolari."

"Ce facem mai departe, nu știu, o să ne luptăm. O să mă judec cu ei."

Toţi spun că au semnat acte fără să le citească. În plus, în timp ce primeau actele la semnat, angajaţii agenţiilor le distrăgeau atenția:

"Pe dosare civile noi motivăm inducerea în eroare, că persoana nu s-a lămurit ce semnează, că nu i s-a spus, că nu a citit", a declarat șeful biroului de avocați, Igori Tuhari.

Singurul site oficial al loteriei este www.dvlottery.state.gov.

"Guvernul SUA nu autorizează și nu numește nicio companie intermediară să acționeze în numele său", a declarat viceconsulul Ambasadei SUA în Moldova, Denis Test.

De câteva zile încercăm să găsim vreun reprezentant al companiei ca să îi cerem anumite explicații. Însă nimeni nu răspunde la telefoane, iar în clădire nu avem acces fără permisiunea companiei.

"Toate petițiile primite de către Inspetoratul Național de Investigații la moment sunt investigate ca evaziune fiscală, dar pe parcursul desfășurării anchetei pot fi clasificate ca escrocherie sau înșelăciune", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Național de Investigații, Natalia Golovco.

Anual, aproximativ 3.000 de moldoveni câștigă la loteria Guvernului SUA "Green card". Este vorba despre obţinerea vizei de șederea permanentă în Statele Unite ale Americii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu