Londra introduce taxă pentru cele mai vechi și mai poluante autovehicule

Londra va introduce o taxă pentru cele mai vechi și mai poluante autovehicule, în încercarea de a îmbunătăți calitatea aerului în capitala Marii Britanii, a declarat primarul Londrei, Sadiq Khan, potrivit automarket.ro.

Londra își continuă programul pentru combaterea poluării aerului din oraș prin introducerea unei zone de emisii foarte reduse în 2019. Astfel, primarul Sadiq Khan a anunțat introducerea unei taxe pentru cele mai poluante mașini.
Denumită T-charge, taxa zilnică de 10 lire sterline se va aplica tuturor vehiculelor cu motoare diesel și pe benzină înmatriculate înainte de 2006 și care nu îndeplinesc normele Euro 4.

Noua taxă se va aplica în zilele de lucru, în același interval orar (7:00 – 18:00) ca actuala taxă de 11.5 lire sterline destinată decongestionării traficului în zona centrală.

Astfel, unii șoferi ar putea să plătească zilnic 21.50 lire sterline pentru a trece prin centrul Londrei.

Potrivit unui studiu realizat în 2015 de cercetătorii de la King's College London, aproape 9.500 de locuitori ai Londrei mor prematur în fiecare an ca urmare a expunerii pe termen lung la poluarea aerului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu