Londra amenință UE că ar putea să nu plătească factura pentru Brexit

Londra amenință UE că ar putea să nu plătească factura pentru Brexit dacă Bruxelles-ul nu acceptă un acord comercial după ieşirea Regatului Unit din Blocul comunitar, scrie Sky News citând o declarație a lui Dominic Raab, noul ministru britanic pentru Brexit.

Noul negociator al Marii Britanii pentru ieșirea din UE susține că Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, în baza căruia Marea Britanie va ieşi din UE, prevede necesitatea reglementării relaţiilor viitoare: "Articolul 50 prevede, pe măsură ce negociem acordul de retragere, că există un cadru viitor pentru ca noua noastră relaţie să continue, deci cele două sunt legate", citează mediafax.ro.

Raab a adăugat că "Nu poţi avea o parte care să-şi îndeplinească partea sa de înţelegere, iar cealaltă parte nu (…) Deci, cred că trebuie să ne asigurăm că există un fel de condiţionalitate între cele două. În mod cert trebuie să includă aranjamentele pe care le avem la nivel internaţional cu partenerii noştri din UE".

La sfârșitul anului trecut, Theresa May a acceptat ca Regatul Unit să plătească o factură de 39 miliarde de euro, drept obligații restante.

Marea Britanie şi UE încearcă să ajungă la un acord până cel târziu în luna octombrie pentru a oferi suficient timp Parlamentului de la Londra să dezbată condiţiile acestei înţelegeri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu