Londra: 5 oameni reţinuti pentru difuzarea video-urilor cu incendiul de la Grenfell Tower

Poliţia capitalei engleze a reţinut 5 suspectaţi în difuzarea materialelor video care iau în derâdere incendiul în blocul locativ Grenfell Tower.

În timpul serbării Nopţii lui Guy Fawkes din noaptea trecută, 5 noiembrie, în spaţiul virtual a apărut un video de la incendiul Grenfell Tower, care în 14 iunie, 2017 a luat vieţile a 72 de oameni, printre care şi copii. Materialul video a fost criticat de prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May şi de Ministrul Afacerilor Interne, Sajid Javid. 

"Cinci bărbaţi au fost reţinuţi şi sunt suspectaţi de încălcarea ordinii publice în legătură cu investigaţia cazului cu plasarea în spaţiul virtual a materialelor video ce conţin imagini de incinerare a unei copii de hârtie a clădirii Grenfell Tower", a anunţat poliţia Londrei într-o conferinţă de presă.

Aşadar 5 bărbaţi, cu vârsta între 19 şi 55 de ani au venit de bunăvoie la sectorul de poliţie din Sudul Londrei, ieri, 5 noiembrie, la 22:00. Suspectaţii au fost arestaţi.

Noaptea lui Guy Fawks este sărbătorită în Marea Britanie de pe 5 noiembrie, ziua în care în 1605, un grup de persoane de confesiune catolică voia să explodeze clădirea Parlamentului. Guy Fawks, unul dintre participanţi la operaţiune, trebuia să dea foc unui butoi cu praf de puşcă.

În timpul sărbătorii, englezii lansează focuri de artificii şi ard momâia lui Guy Fawks. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu