Logodnica lui Khashoggi cere continuarea investigaţiilor ONU

Uciderea jurnalistului disident saudit Jamal Khashoggi face necesară continuarea investigaţiilor ONU, a declarat logodnica sa, Hatice Cengiz, în marja sesiunii Consiliului pentru drepturile omului, marţi la Geneva, scrie agerpres.ro.

Miercuri, în cadrul sesiunii de vară a Consiliului, expertul ONU pentru drepturile omului Agnes Callamard urmează să-şi prezinte raportul în legătură cu moartea lui Khashoggi în interiorul consulatului saudit din Istanbul în octombrie. Callamard a concluzionat că Riadul este responsabil pentru această "execuţie deliberată şi premeditată".

"Adevărul s-a aflat şi este clar. Rezultatele raportului sunt un apel la acţiune", a declarat scriitoarea turcă Cengiz, vorbind în limba sa maternă prin intermediul unui traducător englez.

Cengiz a participat la o discuţie organizată de ONG-ul cu sediul la Bruxelles No Peace Without Justice (NPWJ), care se ocupă de răspunderea penală şi democraţia în Orientul Mijlociu.

Callamard, raportor special al ONU asupra crimelor extrajudiciare, a declarat la acelaşi eveniment că "tăcerea nu este o opţiune".

"Tăcerea alimentează nedreptatea", a adăugat ea.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu