Locuri NOI de muncă la Nisporeni. Declaraţia ministrului Dezvoltării Regionale

Embed:

Peste 80 de locuri noi de muncă au fost create în orașul Nisporeni. Asta după ce fabrica de confecționare a hainelor din localitate și-a deschis o secție nouă. Acolo vor fi confecționate haine pentru militari și saci de dormit.

Articolele vor fi exportate în aproape toate țările europene. Investițiile sunt de opt milioane de lei și au fost făcute împreună cu un agent economic din Austria.

Cristina Beșliu are 21 de ani și este din satul Bărboieni, raionul Nisporeni. Ea spune că este foarte bucuroasă că și-a găsit un loc de muncă aproape de părinți.

"Am căutat pe Internet un loc de muncă mai aproape de casă. Am lucrat în Chișinău, dar viața la oraș e scumpă și am venit în sat lângă părinți", a spus anagajata Cristina Beșliu.

Și acest bărbat este mulțumit de noul său loc de muncă. El are doi copii și este mândru că poate câștiga un ban acasă.

"Este foarte bine că e aproape de casă, lângă familie, lângă copii. Cred că ar trebui mai multe locuri de muncă aproape de casă pentru toată lumea", a declarat angajatul Veceslav Mardare.

Pentru cei care vor să se angajeze, compania asigură instruirea necesară:

"Este foarte bine, benefic pentru oameni. E un plus că ai unde munci la tine acasă, nu trebuie să pleci nicăieri"

"Este foarte bine că avem de lucru, și facem un ban, și câștigăm ceva. Suntem mulțumite, foarte mulțumite"

Odată cu inaugurarea noului sediu, compania speră să-și mărească profitul.

"Când lucram fără încăperea care este acum noi am avut până la zece milioane anual volumul total, noi lucrăm doar numai la export, iar acum cred că o să ajungem până la 14-15 milioane de lei anual", a specificat directorul S.A. "Codreanca" din orașul Nisporeni, Tudor Şeptelici.

Conducerea fabricii și angajații acesteia au fost felicitați și de ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcțiilor.

"Sper că toți vor conștientiza că aici la noi acasă, în Republica Moldova, locuri de muncă sunt, se creează cu încetul. Pe muncitori vreau să-i felicit acest loc modern de muncă care îl au de astăzi înainte și le doresc succes tuturor", a relatat ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca. 

Fabrica de confecţii din Nisporeni oferă, în total, aproximativ 150 de locuri de muncă. Întreprinderea activează de mai bine de 20 de ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu