LOCURI DE MUNCĂ PENTRU TOŢI: Peste două mii de joburi, expuse la un târg de cariere

Embed:

La un târg de cariere din Capitală au fost expuse peste două mii de joburi part-time sau full-time, la birou ori în teren, inclusiv doar pentru perioada estivală. Cu astfel de oferte de muncă, circa 50 de angajatori din ţară au încercat să-i atragă pe tineri. Totuşi, majoritatea celor care au venit la eveniment erau în căutarea unui job pe specialitate, cu salariu motivant şi condiţii avantajoase de lucru.

Printre posturile vacante se numără cele de operator în teren sau în call-centru, distribuitor de pliante informative şi realizator de sondaje.

"Angajăm la par time, full time, depinde cum le este comod dumnealor. Se achită în funcţie de câte chestionare persoanele completează la proiect. Un chestionar poate să coste de la 15 până la 100 de lei", a spus reprezentantul companie, Eudochia Cebanu.

Angajatorii au căutat îndeosebi specialişti în domeniul IT, precum şi bucătari sau cofetari.

"Noi facem tot posibilul ca specialiştii să rămână la noi. Începem de la 10 mii de lei, va creşte numaidecât. Eu cred că 20-25 de mii, da", a spus reprezentantul companie, Ludmila Grecu.

"Angajatorii doresc timp de o lună să îi ia la practică, apoi să le ofere un loc de lucru. Vârsta nu contează, de la 15 ani până la 50. De la 8 la 10 la 12 mii de lei", a spus reprezentantul şcoala profesională, Natalia Afteni.

Unii recunosc că la târgul de cariere şi-au găsit jobul dorit.

Vizitatorii au avut posibilitatea să aleagă şi dintre posturile vacante din sectorul public.

Organizatorii evenimentului îi îndeamnă pe toţi cei care sunt în căutarea unui loc de muncă, să-şi încerce norocul.

"Asemenea evenimente ajută să faceţi contacte în mod mai prietenos. Agenţii economici au venit să se întâlnească cu dvs. Sunt angajatori care doresc să angajeze tineri. O să vă ajute să faceţi primul pas", a spus directorul ANOFM, Raisa Dogaru.

Târgul locurilor de muncă pentru tineret a ajuns la cea de-a IX-a ediţie şi a fost organizat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu