Locul presei în Legislativ, din nou în vizorul deputaţilor. Unii vor să facă circ în Parlament

Embed:

Accesul presei în sala de plen a Parlamentului a stârnit din nou discuţii aprinse în deschiderea şedinţei de astăzi. Discuţia a fost deschisă de către liberalii lui Mihai Ghimpu, Corina Fusu şi Valeriu Munteanu.

Cei doi deputaţi au întrebat când va fi posibil accesul în sală a operatorilor şi reporterilor instituţiilor media.

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a declarat că este imposibil acordarea accesului celor peste 200 de instituţii media acreditate în sala de şedinţe. Corman a mai adăugat că s-a luat decizia ca Televiziunea publică să fie prezentă cu mai multe camere de luat vederi, iar apoi să le distribuie celorlalte instituţii.

"Am analizat ca în această sală să fie Televiziunea publică cu două trei camere, iar ulterior să fie transmise celorlalte instituţii media. Este imposibil să acordăm accesul a peste 200 de instituţii media acreditate la Parlament. Întâlnirea care a avut loc aici cu conducerea Televiziunii publice a arătat că aceasta nu are posibilitatea să acorde imagini calitative", a spus Igor Corman.

În susţinerea liberalilor a sărit şi comunistul Alexadr Petkov care i-a amintit preşedintelui Parlamentului de întâlnirea cu redactorii cu instituţiile de media de acum trei săptămâni.

"Domnule preşedinte vă rog să vă amintiţi de întâlnirea din această sală de acum trei săptămâni. Aici sunt două loje în care s-ar putea să fie plasate camrele de filmat", a menţionat deputatul PCRM Alexandr Petkov.

Şeful Legislativului a mai relatat ca în viitorul apropiat secretariatul Parlamentului va instala camere de luat vederi suplimentare în sala de plen.

Publika.md aminteşte că anterior preşedintele Parlamentului declara că a fost găsito o soluţie pentru accesul mass-media în sala de şedinţe.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu