Locuitorii unui sat din Afganistan trăiesc în case construite din rachete

Trăiesc în case construite din rachete. De zeci de ani, locuitorii unui sat din Afganistan utilizează aceste proiectile periculoase ca bârne pentru case, stâlpi pentru podgorii şi chiar la construcţia podurilor.

După retragerea trupelor sovietice din Afganistan, localnicii au început să folosească tot ce au lăsat militarii în urmă, inclusiv proiectilele neexplodate.

"Eram adolescent când am adus aceste rachete aici. Când le-am folosit pentru acoperiş, a existat un moment de teamă şi de pericol."

Alertate, autorităţile au trimis o echipă de genişti care a început să îndepărteze rachetele. Proiectilele sunt duse în deşert şi detonate.

"Într-o singură casă am găsit 26 de rachete, adică 1.200 de kilograme de trotil. Dacă ar fi explodat, tot satul ar fi fost distrus", a spus Abdul Rahman,
membru al echipei de genişti.

Unii dintre localnici habar n-aveau de riscul la care se expuneau. Când au aflat că materialele de construcţie folosite puteau exploda în orice clipă, s-au speriat.

"În casa noastră, rachetele sunt aproape şemineu. Le vom scoate cât de curând posibil."

Potrivit geniștilor, în satul din nordul Afganistanului sunt peste 400 de rachete folosite în diverse structuri şi construcţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu