Locuitorii satului Palanca: Leancă și comanda ne vând pământurile. Noi am ales conducători de țară, nu vânzători de țară

Embed:

Locuitorii satului Palanca sunt revoltați. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că Moldova a semnat, ieri, cu partea ucraineană un document privind stabilirea hotarelor. Drept urmare, tronsonul de autostradă Odesa-Reni din regiunea satului Palanca, raionul Ştefan Vodă, care traversează teritoriul Republicii Moldova, a trecut definitiv în posesia Ucrainei.

Oamenii spun că nu știu cum își vor lucra pământurile. "Ucrainenii o să pună sârmă ghimpată, o să ne ia pământurile și o să facă bani, iar noi o să murim de foame", a spus unul dintre localnici.

Locuitorii satului Palanca acuză autoritățile centrale de promisiuni false. Potrivit lor, ministrul de Externe le-a promis că va fi construit un drum special pentru ei, care să le permită accesul spre terenurile agricole indiferent de situație. "Leancă și comanda ne vând pământurile. Cine le-a permis să semneze acest document? De ce nu ne-au întrebat pe noi?", au menționat localnicii.

Aceștia au invitat reprezentanții puterii ca să le rezolve problemele. "Noi am ales conducători de țară, sau vânzători de țară? Să vină Filat și Leancă să ne lămurească ce facem mai departe", a punctat un locuitor al satului Palanca.

Amintim că, segmentul de autostradă Odesa–Reni din Palanca a ajuns sub jurisdicţia Ucrainei în urma unui Acord semnat pe 18 august 1999. Doi ani mai târziu, tronsonul de autostradă Odesa-Reni din regiunea localităţii Palanca, dar şi terenul aferent, au fost transmise de-iure, cu voturile deputaţilor comunişti, în proprietatea Ucrainei. Documentul respectiv a fost semnat pe 11 februarie 2002.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu