Locuitorii satului Ordăşei trăiesc cu frica în sân. Podul din localitate este grav avariat

Embed:
Au rămas practic blocați într-o parte a satului, iar pentru a ajunge la primărie sau la școala sunt nevoiţi să treacă peste un pod avariat. Vorbim despre locuitorii satului Ordăşei, raionul Telenești. Potrivit autorităţilor locale, construcţia are peste 200 de ani, iar acum trei săptămâni o parte din pod s-a surpat. Localnicii se tem că în orice moment acesta ar putea ceda.

"Ar fi bine pentru noi. În rîpa asta au căzut de două ori maşini şi un tractor. Aşa drumul se face şi bine ar fi şi podul tot, că fără pod ne prăpădim. Nu vor cu transport nimeni să îţi aducă producţie . "

"El este necesar de făcut că toată lumea din mahala asta trebuie să meargă pe aici în altă parte trebuie să înconjoare mult. E greu fără pod"

"Acum văd că e crăpat la jumătate să nu se rîschească. Seara, dimineaţa lumea la serviciu pleacă, merg pe aici. – Şi e periculos? – Da doamne fereşte să nu cadă un copil pe acolo că ei trec de la şcoală pe aici."

Primarul satului spune că podul a fost deja evaluat de o comisie specială, însă aşteaptă rezultatele expertizei pentru a putea stabili ce sa facă mai departe.

"Au format o comisie de nivel raional din specialişti de la direcţia construcţii situaţii excepţională, au fost au văzut la faţa locului. pentru reparaţia acestui obiect în buget bani nu avem de ajuns poate contribuţia locuitorilor satului să luăm parte", a declarat Andrei Moldovanu, primarul satului Ordăşei.

În satul Ordăşei din raionul Teleneşti locuiesc peste o mie de persoane.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu