Locuitorii satului Meşeni vor beneficia de un izvor nou, renovat cu suportul Edelweiss

Embed:

Bucurie mare pentru locuitorii satului Meşeni din raionul Rezina. Izvorul din localitate a fost renovat și acum oamenii vor beneficia de apă potabilă. Asta a fost posibil după ce Fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss a oferit 200.000 de lei, în cadrul concursului "Satul Viitorului".

Astăzi, izvorul a fost inaugurat oficial și sfinţit.

Locuitorii din sat spun că au aşteptat mult amenajarea acestui izvor şi sunt încântaţi de aspectul actual al acestuia.

"E frumos, dă Doamne să fie apă şi să fie şi mai frumos. O să îngrijim de dânsul să fie curat, flori o să punem."

"Acum arată foarte bine, atunci nu avea cine îl repara era urât. O făcut să fie frumos în sat, apa e scumpă."

Potrivit autorităţilor locale, la început au fost mai multe proiecte care urmau să fie înaintate în concurs, însă izvorul a fost unul prioritar. Sursa de apă era într-o stare deplorabilă şi nu fusese renovată din anii 70.

"Au apărut mai multe proiecte printre care era şi izvorul, renovarea stadionului, un foişor de joacă şi izvorul la care noi am bătut mai mult în izvor fiind că era într-o stare dezastruoasă. Am strâns 680 de semnături de la persoanele apte de vot.din localitate. Plus la toate acestea prin reţelele de socializare a lucrat cu diaspora care a făcut o listă online", a declarat primarul satului Meşeni, Efim Mardari. 

"Este foarte important acest proiect cu amenajarea izvorului aici este de fapt locul unde s-a iniţiat localitatea şi aici se unesc toate izvoarele din sat. Suntem foarte mulţumiţi că am fost susţinuţi de fundaţia domnului Vlad Plahotniuc Edelweiss care a susţinut locuitori satului", a declarat preşedintele raionului Rezina, Eleonora Graur. 

Reprezentanţii Fundaţia Edelweiss susţin că promovarea valorilor şi tradiţiilor naţionale este o prioritate pentru ei.

"Fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss susţine toate iniţiativele frumoase venite din partea locatarilor, locatarii satului Meşeni din raionul Rezina sunt aplicanţii proiectului "Satul Viitorului". Şi-au propus să amenajeze acest izvor, iar îngrijirea fântânilor şi a izvoarelor este o tradiţie de veacuri, o tradiţie care ne defineşte pe noi ca popor, ca entitate, şi noi bine înţeles că am fost alături de ei", a declarat  directorul executiv "Edelweiss", Lidia Cucoş. 

Proiectului "Satul Viitorului" a fost lansat la începutul lunii martie. Iar în cadrul concursului au participat 42 de proiecte, dintre care au fost selectate doar cinci.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu