Locuitorii satului Mălăiești din raionul Orhei nu mai trebuie să meargă prin noroi, după ce drumul din localitate a fost asfaltat

Embed:

Locuitorii satului Mălăiești din raionul Orhei nu mai trebuie să meargă prin noroi, după ce drumul din localitate a fost asfaltat. Consiliul raional a renovat 800 de metri de şosea, după ce anul trecut o porţiune similară a fost reabilitată în cadrul programului Guvernului Filip "Drumuri Bune pentru Moldova".

"Foarte mult ne bucurăm şi mulţumim celor, care ne-au ajutat pentru a avea aşa drum bun". Până acum era foarte rău şi foarte greu de mers şi pentru locuitori, şi pentru maşini."

"- Până acum cum era drumul? - Era mai prost. Mă rog de la ploi"

Şi copiii sunt fericiţi, pentru că în sfârşit au unde să se plimbe cu bicicleta.

"Mergeam cam greu pentru că mă temeam să nu cad jos pentru că drumul nu era drept. Dar acum când drumul s-a renovat aproape în fiecare zi vin cu bicicleta şi mă plimbu cu prietenii"

"- Era cu borţi şi cu mult pietruş. - Şi acum? - Acum este bun"

"Atunci era cu foarte multe gropi şi foarte mult pietriş. Dacă cădeai pe jos aveai vreo julitură, dar acum nu "

Primarul localității regretă că actuala guvernare a închis programul "Drumuri bune" în cadrul căruia anul trecut au fost reabilitați peste 1600 de kilometri de drum în sute de localităţi.

"Era o problemă foarte mare că transportând copiii la toate instituţiile şcolare şi preşcolare că trebuiau să ajungă cu "colb" la şcoală, la grădiniţă. Drumurile nu erau în stare bună. Aici a fost asfalt, dar ultima dată a fost construit cu asfalt în anul 1984"

Până în toamnă, în satul Mălăieşti urmează să mai fie asfaltați alți 600 de metri de drum.

"În cadrul proiectului "Drumuri Bune 1" au fost realizate peste 800 de metri. La momentul actual la fel peste 800 de metri. Din banii Consiliului Raional ne-am pus ca scop să fie finalizate sau să fie aprovizionate în variantă finală, variantă asfaltată, marea parte a drumurilor din localitatea respectivă"

Pentru reparația celor 800 de metri de drum a fost alocat aproape un milion de lei din bugetul Consiliului Raional Orhei.

loading...

Lasă un comentariu