Locuitorii satului Cotovscoe, din raionul Comrat au acum o staţie de epurare nouă

Embed:

Locuitorii satului Cotovscoe, din raionul Comrat au acum o staţie de epurare nouă. Asta datorită unui proiect realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene şi a autorităţilor publice locale.

Staţia deserveşte gimnaziul, un bloc de locuinţe cu aproape 12 apartamente şi zece gospodării din localitate.

Proiectul a demarat la începutul lunii decembrie a anului 2016 și a fost finalizat la mijlocul lunii aprilie. Stația de epurare va prelucra zilnic zece metri cubi de apă uzată.

"Am fost selectaţi pentru a beneficia de acest proiect deoarece reţeaua veche de canalizare nu era funcţională. Noi nu puteam să facem veceu în interiorul gimnaziului, cantină", a afirmat primarul satului Cotovscoe, raionul Comrat, Gheorghe Palic.

"Această problemă cu canalizarea noi o avem de mult timp. Suntem mulţumiţi că datorită coordonatorului programului SARD, am primit finanţare şi într-o perioadă scurtă de timp proiectul a fost realizat, iar acum putem beneficia de servicii foarte bune", a afirmat directorul gimnaziului din satul Cotovscoe, directorul gimnaziului din satul Cotovscoe, Gheorghe Cebanov.

Oamenii din localitate sunt foarte mulţumiţi de condiţiile create în urma implementării acestui program.

"Copiii mei frecventează acest gimnaziu. Condiţiile sunt mult mai bune, este veceu. Din prima zi când a fost deschis, copiii au venit fericiţi. Mama, la şcoală avem veceu nou, totul este frumos".

"Cred că repararea şi instalarea veceurilor interioare este un avantaj foarte mare şi mă bucură acest fapt, deoarece copiii erau nevoiţi să iasă iarna afară".

Costul proiectului este de 51 de mii 260 de dolari. Banii au fost oferiți de Uniunea Europeană prin intermediul programului SARD.

În total, 40 de localități din Găgăuzia și raionul Taraclia își vor îmbunătăți infrastructura datorită asistenței oferite de Uniunea Europeană prin intermediul acestui program.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu