Locuitorii raionului Taraclia au Centru de Informare Europeană (VIDEO)

Embed:

Locuitorii raionului Taraclia vor afla mai multe informaţii despre procesul de integrare europeană, graţie Centrului de Informare, deschis, astăzi, în oraş. La eveniment a participat ministrul de Externe al Bulgariei, Kristian Vigenin, aflat într-o vizită de lucru în Moldova. Oficialul şi-a exprimat speranţa că bulgarii din ţara noastră vor sprijini parcursul european. 

După ceremonia de inaugurare a Centrului de Informare, Kristian Vigenin, le-a vorbit studenţilor şi profesorilor din Taraclia despre avantajele integrării în Uniunea Europeană: "Informaţii relevante despre Uniunea Europeană, ce anume le oferă cetăţenilor săi, care sunt perspectivele, în special pentru tineri. Dacă ar şti toate aceste lucruri, ar fi mai puţin sceptici în legătură cu viitorul statut al ţării de membru al blocului comunitar".

La rândul său, viceministrul de Externe Valeriu Chiveri, a menţionat că inaugurarea Centrului de Informare Europeană înainte de semnarea Acordului de Asociere are un rol deosebit de important:  "Este modest, dar este un prim pas. Cred că dacă va fi utilizat la justa valoare ar putea să aducă şi rezultate destul de bune".

Studenţii au salutat deschiderea centrului. Ei și-au exprimat regretul în legătură cu faptul că multă lume speculează pe seama procesului de integrare europeană:

"Este un pas înainte pentru localitatea noastră, deoarece ne aflăm în sudul ţării şi ne dezvoltăm mai lent".

"Susţinem foarte mult ideea asta, îmi pare că e o salvare, dar majoritatea sunt sub influenţă negativă de unii care se uită în altă parte, spre Rusia".

"Cred că este un lucru pozitiv, deoarece vom dispune de mai multă informaţie despre Uniunea Europeană".

Centrul de Informare a fost construit din banii statului bulgar. El este dotat cu mai multe calculatoare cu acces la Internet, literatură de specialitate în limba bulgară. Instituția se află în incinta Universităţii de Stat din Taraclia. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu