Locuitorii raionului Şoldăneşti, terorizaţi de lupi

Embed:

De câteva saptămâni, locuitorii satului Fuzăuca, raionul Şoldăneşti, sunt terorizaţi de...lupi. După ce animalele au atacat, în repetate rânduri, mai multe turme de oi şi vaci, oamenii se tem şi pentru viaţa lor. Asociaţia raională a vânătorilor strânge din umeri: lupii sunt incluşi în Cartea Roşie a Moldovei şi nu pot fi împuşcaţi.

Localnicii spun că lupii sunt agresivi şi atacă animalele nu doar pe câmp, dar şi în staul.

"Nu am avut asemenea cazuri. Toţi stăm cu frica-n sân", a spus un om.

"Lupii mi-au mâncat două capre. În apropiere e păşunea, sunt oameni, case. Cineva trebuie să-i împuşte", a afirmat un alt locuitor al satului Fuzăuca.

"Lupii sunt mari. Oamenii i-au văzut. Am organizat două raiduri împreună cu vânătorii şi nu am găsit locul unde se adăpostesc", a declarat primarul satului Fuzăuca, Oleg Botnari.

Reprezentanţii Societăţii Vânătorilor din raion spun că în zonă nu erau lupi până acum şi presupun că animalele au venit din ţările vecine.

"Migraţia animalelor este determinată şi de incendiile de pădure din Rusia. În regiunea Cernobâl sunt teritorii fără populaţie, dar animalele de înmulţesc. Noi urmărim fenomenul, dar în prezent nu putem împuşca lupii", a precizat vânătorul Alexandru Notaniuc.

În satul Fuzăuca, raionul Şoldăneşti, locuiesc aproape 800 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu