Locuitorii oraşului Sângerei vor avea apă calitativă la robinete şi acces la sistemul centralizat de canalizare

Embed:
Din 2018, locuitorii oraşului Sângerei vor avea apă calitativă în robinete. Reţelele, care, în prezent, sunt alimentate din sonde arteziene, vor fi conectate la apeductul Soroca-Bălţi. De asemenea, de anul viitor casele şi blocurile vor avea, în premieră, acces la sistemul centralizat de canalizare.

"Dacă o să facă canalizare o să ne unim, este imposibil să nu te unești. E necesar, acum avem veceu în casă, mașini de spălat, baie și trebuie să avem. E imposibil să nu ai apă", a spus o localnică. 

"Vara uneori nu ajunge apă din apeduct la noi, eu am fântână în ogradă, dar apa din fântână este mai sărată, nu e bună de consumat", a afirmat un gospodar.

Primarul din Sângerei dă asigurări că din 2018 vor fi renovate şi porţiuni importante din apeductele locale.

"Este în derulare un proiect mare pe care îl avem cu Fondul Ecologic de Stat în sumă de 28 de milioane de lei. Asta înseamnă că tot orașul va fi aprovizionat cu apă și canalizare", a declarat Gheorghe Braşovschi, primarul orașului Sângerei.

Despre situaţia din oraş s-a interesat şi deputatul Violeta Ivanov, care a efectuat o vizită de lucru în Sângerei. Ca fost ministru al Mediului, parlamentarul a abordat cu localnicii problemele ecologice din regiune.

"Guvernul întreprinde pași concreți, a fost aprobată strategia națională de gestionare a deșeurilor care este prevăzută până în 2020. Strategia prevede divizarea teritoriului Republicii Moldova în opt sublocalități și construcția a opt poligoane unde se vor colecta deșeurile și se vor separa", a menţionat Violeta Ivanov, deputat PDM.

Deputatul Violeta Ivanov a avut o întâlnirea și cu persoanele în etate din raion.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu