Locuitorii oraşului Floreşti au sărbătorit hramul localităţii. Oaspete de onoare a fost preşedintele Nicolae Timofti (VIDEO)

Embed:

De o sărbătoare pe cinste s-au bucurat şi locuitorii oraşului Floreşti, unde de asemenea a fost hramul localităţii. Fiecare familie şi-a aşteptat oaspeţii cu masa plină de bucate tradiţionale. Iar autorităţile oraşului au organizat un program festiv, la care a participat preşedintele ţării, Nicolae Timofti.

Maria Fodor a petrecut această zi în sânul familiei, în jurul mesei de sărbătoare. De pe masă nu au lipsit pârjoalele, piftia şi sarmalele.

"Sarmalele sunt gata, vrem să le punem pe masă pentru oaspeţi. Sunt moldoveneşti, cu varză. Ciocnim cu vin moldovenesc, moldovenii mai mult preferă vinul mai ales că acum e proaspăt, nu e tulburel, aproape că e limpede", a spus locuitoarea oraşului.

Unii locuitori, însă, au preferat să petreacă în centrul oraşului.

"E bine, s-a stăruit primarul a făcut concert, este frumos...este distracţie, e de-o plăcere".

"Avem o zi frumoasă, cu mult soare, toată lumea e fericită. Ieşim la aer liber, aşteptăm să vedem un concert frumos. Pentru copii avem caruselul".

Nicolae Timofti a venit la Floreşti, însoţit de prima doamnă. Iar autorităţile locale i-au întâmpinat, cum se cuvine, cu pâine şi sare.

Unii au profitat de vizita şefului statului pentru a se plânge de greutăţi.

"Dumneavoastră trăiţi bine, dar lumea... lumea trăieşte vai de capul lor", a declarat o locuitoare a oraşului Floreşti.

Şi în oraşul Briceni ieri s-a sărbătorit hramul localităţii. La eveniment a fost prezent preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu