Locuitorii din stânga Nistrului vor fi număraţi. Ce nu au dreptul să facă recenzorii

Embed:

În regiunea transnistreană a demarat desfăşurarea recensământului. Acţiunea va dura în perioada 14-25 octombrie, iar întrebările vor fi adresate de 1.587 de recenzori, care vor trebui să viziteze câte 400-500 de cetăţeni.

Potrivit site-ului informaţional Novostipmr.com, locuitorii vor trebui să răspundă strict la 30 de întrebări. 

Autorităţile de la Tiraspol insistă ca recenzorii să nu facă agitaţie electorală. Asta pentru că în această perioadă în regiune are loc campania electorală pentru aşa-numitele parlamentare care va culmina la 30 noiembrie. 

Recenzorii au dreptul să intervieveze cetăţenii între orele 08:00 şi 21:00, iar în sectoarele criminogene aceştia vor lucra însoţiţi de miliţieni.

De asemenea, vor fi deschise centre staţionare de efectuare a recensământului, precum şi linii verzi pentru raportarea comportamentului impropriu din partea recenzorilor.

Autorităţile de la Tiraspol se obligă să păstreze confidenţialitatea datelor despre cetăţeni.  

PUBLIKA.MD precizează că ultiomul recesământ în regiunea separatistă a fost organizat în 2004. Administraţia de la Tiraspol a cheltuit, atunci, 500 de mii de dolari. Potrivit datelor statistice, acum zece ani, în stânga Nistrului locuiau peste 550 de mii de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu