Locuitorii din Stamford, revoltați după ce statuia lui Marilyn Monroe a fost amplasată lângă biserică

Locuitorii din orașul american Stamford sunt revoltați după ce autoritățile au decis să amplaseze în parcul central o statuie a lui Marilyn Monroe. Sculptura de de 7,9 metri înălţime o înfăţişează pe Marilyn în ipostaza din filmul “The Seven Year Itch” (“Şapte ani de căsnicie”), din 1955, când rochia albă pe care o poartă este ridicată de curentul ieşit dintr-o gură de canal.

Motivul pentru ca comunitatea s-a înfuriat foarte tare este faptul că partea din spate a statuii, în care se vede foarte clar lenjeria intimă, dă spre biserica congregațională din Stamford. Trecătorii s-au declarat dezgustați și consideră acest fapt o lipsă de respect față de biserică.

„Forever Marilyn” este una dintre cele 36 de statui ale artistului american Seward Johnson expuse în această vară în zona centrală a orașului. Acestea fac parte din programul anual „Arta în spații publice”. Toate statuile, cu excepția acesteia, sunt realizat la dimensiuni reale și reprezintă oameni care efectuează activități cotidiene.

În 2011, aceeași statuie a stârnit valuri de indignare în Chicago, fiind considerată cea mai urâtă sculptură din lume.

Lasă un comentariu