Locuitorii din Pelinia au rămas fără transport public: Suntem urcaţi în portbagaj la taxiuri

Embed:

Locuitorii unuia dintre cele mai mari sate din nordul țării au rămas fără transport public. Asta după ce compania care deservea ruta a refuzat să presteze aceste servicii. Oamenii se plâng că sunt nevoiți să apeleze la mașinile de ocazie sau la maxi-taxiuri pentru a ajunge la serviciu și la școlile din Bălți.

Locuitorii satului Pelinia, raionul Drochia, spun că cel mai dificil este dimineața, deoarece sunt nevoiți să aștepte chiar și câte o oră până când găsesc un mijloc de transport pentru a ajunge la destinație:

"De ce să nu ne dea voie prin Bălți?! Noi cum le permitem la toți să meargă prin sat. Noi bătrânii cu ce să ne ducem. Dimineața se ucid aici la stație oamenii. Suntem urcaţi în portbagaj la taxiurile acestea, ne dă scaune și ne suie în fundătoarea aceea".

"Dimineața și seara e o problemă foarte mare. Plecăm așa după cum prindem o mașină".

"Dacă treci după 17:00 nu mai vii acasă".

Șoferii de maxi-taxi care prestează servicii de transport în zonă recunosc că încalcă regulile de transportare a pasagerilor.

"-Câte locuri aveți? Opt locuri. -Am văzut că ieșeau oameni și din portbagaj. -S-a urcat aici nu departe, plouă și din acestă cauză l-am luat".

Unii locuitori ai satului consideră că de vină pentru situația creată este primarul, care nu a întreprins nimic pentru a evita această situație:

"Vrem să fie constituită o comisie care să meargă să discute, să ducă tratative cu Consiliul Municipal Bălți și Regia Transport a municipiului. Regia are dreptul să autorizeze rute interurbane. Lucrul acesta urma să-l faceți atunci când au apărut primele semnale".

"Problema aceasta este de mult timp, dumneavoastră spuneți că ați fost anunțat la data de zece, dar nu atunci trebuia să acționați, dar mai devreme".

Potrivit autorităților locale, transportatorul care deservea ruta Bălți-Pelinia a anunțat acum o săptămână că suspendă serviciile, deoarece numărul pasagerilor s-a redus considerabil după ce autoritățile din Capitala de nord a ţării au interzis accesul transportului interurban în oraș.

"E o problemă mare, dimineața autobuzul transporta peste 150 de oameni. Noi nu stăm pe loc. Am căutat transportatori care ar dori să vină aici, ei sunt deja. Procedura a fost inițiată. Cât va dura până vor începe să activeze deja depinde de ei", a declarat primarul satului Pelinia, Titus Sărăteanu.

În Pelinia locuiesc peste 8.500 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu