Locuitorii din Gura Bâcului au evacuat cu forţele proprii postul de control instalat de miliţia transnistreană

Embed:

După incidentul de la Varniţa, unde Tiraspolul a instalat unilateral un post de control, astăzi, a fost evacuat şi cel similar din preajma satului Gura Bâcului.

Locuitorii din Varniţa şi Gura Bâcului nu au mai aşteptat decizia Comisiei Unificate de Control şi au încercat să evacueze cu propriile forţe postul fix instalat, vineri seara, de către partea transnistreană lângă Gura Bâcului.

"Cu eforturile lumii, cetăţenilor din Varniţa şi din Gura Bâcului, s-au ridicat, nu cu eforturile celor de la Chişinău", a spus un bărbat.

Primarul oraşului Bender îi acuză pe oamenii din aceste două sate că ar fi aplicat forţa. "Angajaţii serviciului vamal săreau din mers pe geamul vagonetei. Unui angajat al miliţiei i-a fost deteriorat telefonul mobil, pentru că încerca să filmeze aceste acţiuni ilegale. Trebuie să identificăm persoanele care ne-au îmbrâncit şi să le obligăm să răspundă în instanţă", a declarat Iurii Ghervaziuc.

Locuitorii spun, însă, că autorităţile din regiunea transnistreană au încercat să-i împiedice să evacueze containerele. "A fost destul de delicat şi civilizat făcut, deoarece ei împiedicau procesul. Şi retrăiam să nu mai nimerească unul din ei sub vreo roată de maşină", a relatat un bărbat.

Membrii Comisiei Unificate de Control au discutat, astăzi, despre încercările Tiraspolului de a instala ilegal posturi fixe de control.

"Partea transnistreană, când a înţeles că acţiunile sale duc numai la rău, la destabilizarea situaţiei în regiune, a fost nevoită să accepte poziţia noastră fără discuţii, fără alte condiţii de a extrage aceste containere", a subliniat membrul CUC din partea Moldovei Aurel Fondos.

"Va fi pace. Totul va fi bine", a declarat comandantul militar al pacificatorilor ruşi, Anatolii Zverev.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu