Locuitorii din Gordineşti se plâng de starea drumurilor şi de lipsa apei potabile (VIDEO)

Embed:

Pentru că este aproape de oameni, Publika TV a lansat o nouă campanie - Moldova are glas! De pe 28 aprilie şi până pe 6 iulie, iar, ulterior, de pe 1 septembrie şi până pe 26 octombrie, ne angajăm să fim portavocea poporului, să le oferim posibilitatea tuturor să-şi spună păsul. Din acest considerent, Caravana Publika TV va merge din localitate în localitate. Destinaţia de astăzi este satul Gordineşti din raionul Edineţ. 

"Nu-s trotuare, copiii nu au pe unde să meargă la şcoală. Vin maşinile în întâmpinare şi sunt copii mulţi pe drum şi când vin la şcoală copiii merg pe stradă, pe şosea şi e periculos", a spus o femeie.

"La noi sunt probleme mari , nu avem apă. Este fântâna, dar sunt 23 de metri până la apă şi nu-i apă. Câteodată când plouă mai este apă, dacă nu plouă nu-i apă", mai spune o persoană.

Autorităţile locale cunosc problemele, dar spun că nu au bani pentru soluţionarea lor.

"Pentru proiectare tehnică avem nevoie de o sumă bună de bani. Este vorba despe vreo 300 000 pentru proiectare tehnică numai la apă. Proiectarea o să ne arate de câţi bani avem nevoie. La nivel local Primăria nu dispune de această sumă", a declarat primarul satului Gordineşti din raionul Edineţ, Victor Guriev.

În sat nu există un sediu pentru medicii de familie.

Oficiul medicilor de familie se află în această casă de locuit construită în 1978. Instituţia se încălzeşte de la sobe şi nu a fost reparată capital niciodată.

"Clădirea este veche şi reparaţii capitale până în prezent nu s-au făcut deloc, condiţii nu sunt. Nu este apă, canalizare", a menţionat medicul Eugenia Delev.

Următoarea destinaţie în cadrul campaniei va fi localitatea Hlinaia, raionul Edineţ.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu