Locuitorii din Bălţi vor călători în troleibuze noi

Primăria municipiului Bălţi va cumpăra 23 de troleibuze noi, până la finele anului 2013. Asta după ce administraţia locală a semnat, astăzi, contractul de împrumut de trei milioane de euro, cu Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare. Totodată, BERD a mai acordat Primăriei un grant de 1,6 milioane de euro.

Din cele trei milioane de euro vor fi cumpărate 23 de troleibuze, iar cele 1,6 milioane vor fi investite în infrastructura întreprinderii municipale "Direcţia de troleibuze". Banii vor veni în mai multe tranşe, iar, până la finele lui 2013, urmează să fie cumpărate toate cele 23 de troleibuze.

Primarul municipiului, Vasile Panciuc, a declarat că accesarea acestui credit va genera creşterea tarifului la călătoria cu troleibuzul. El nu a spus, însă, cu cât s-ar putea majora preţul.

Menţionăm că acesta este primul credit luat de Primăria Bălţi. Ultima dată, administraţia locală a cumpărat troleibuze vechi în anii 2001 - 2008.

Regia Transport Electric din Bălţi are în gestiune, în total, 33 de troleibuze. Dintre acestea, 11 au câte zece ani, iar restul se exploatează de peste 30 de ani. Bugetul anual al Regiei ajunge doar pentru achitarea energiei electrice şi pentru salariile angajaţilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu