Locuitorii de pe strada Plaiului din Capitală, TERORIZAŢI de dealeri de droguri. Cum i-au deconspirat şi cum luptă cu ei (VIDEO)

Embed:

Locuitorii unei străzi din sectorul Botanica al Capitalei au început propriul război cu traficanţii de droguri şi clienţii lor. De mai bine de jumătate de an, aceştia din urmă au transformat zona într-un punct de plasare a drogurilor, comandate de pe Internet.

Localnicii spun că prima dată au descoperit narcotice ascunse sub porţile lor, încă în luna aprilie.

"Eram cu mai mulţi copii afară, ne uitam un băiat şi o fată. Fata s-a oprit, a analizat ce se întâmplă în jur, băiatul a scos de sub maiou ceva, s-a aplecat şi a săpat lângă stâlp, apoi s-a pornit spre mine. Ne-am dus după el cu câţiva vecini acolo, am săpat şi am găsit o substanţă, nu mă pricep tare, erau nişte cristale albastre şi era la vreo cinci grame", a spus un martor ocular.

Oamenii au nimicit drogurile. În scurt timp însă în zonă şi-au făcut apariţia mai multe persoane suspecte:

"Au căutat de dimineaţă până la amiază.

Locuitorii de pe strada Plaiului au sperat că, după ce au deconspirat schema, vânzătorii de iluzii şi clienţii lor îi vor lăsa în pace. Nu a fost aşa:

"S-a oprit o maşină la un stâlp şi repede au plecat, noi repede hai să vedem ce este la stâlpul cela. Acolo erau zece pacheţele, din acelea pe care le-am găsit prima dată".

Imediat după acest incident, oamenii au sesizat direcţia antidrog din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii.

"A fost linişte, o săptămână, cel mult două", a explicat un loclanic din acea zonă.

Ulterior, oameni au hotărât să-şi facă singuri dreptate:

"Asta la noi înseamnă că noi scoatem vecinii afară, este un caz acum, am aprins petarda şi iese fiecare cu ce poate."

"Eu am cumpărat două bâte. Una este a mea, cealaltă este a soţiei. Am ajuns în situația ca fiecare dintre vecini să-și cumpere câte o bâtă sau spray lacrimogen!"

Bâtele au fost de ajutor, spun oamenii. Ei au reuşit să captureze mai mulţi clienţi.

Spre exemplu, un individ s-a prezentat drept poliţist sub acoperire: "- Domnişoară. - Nu te atinge de mine, nu te apropia de mine. - Tu prezintă ceva un document. – Cui? - Nouă. - Noi suntem aici. Bun, acum vine poliţia şi tu prezinţi".

Culmea este că nici poliţistul de sector, nici ofiţerii antidrog de la Inspectoratul Botanica spun că nu cunosc nimic despre necazul oamenilor de strada Plaiului.

Între timp, cei de la direcţia Antidrog din cadrul Institutului Naţional de Investigaţii anunţă că i-ar fi pus la respect pe narcodealerii de pe strada Plaiului.

Locuitorii de pe strada Plaiului îi contrazic însă. Ei spun că au văzut recent narcodealer şi pe clienta sa.

Între timp, în mediul online moldovenesc activează cel puţin cinci magazine de droguri. Toate discuţiile dintre vânzători şi cumpărători au loc prin intermediul Telgram-ului, o aplicaţie de mesagerie care este imposibil de interceptat.

Deşi poliţiştii cunosc de trei ani despre problemă, accesul spre aceste site-uri rămâne deschis.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu