Locuitorii Capitalei vor beneficia de noi platforme modernizate de colectare a deșeurilor menajere

Primăria municipiului Chișinău informează că luna aceasta în Capitală vor fi instalate aproximativ 35 de platforme pentru colectarea deșeurilor menajere. Astfel până la finele anului curent vor fi amenajate încă 150 de obiective și 10 platforme subterane.

În acestă săptămână vor fi instalate platforme noi pe străzile Vasile Lupu, Piața Unirii Principatelor Române și strada Eugen Coca.

Platformele reprezintă o construcție metalică, cu elemente din lemn, cu acoperiș unde sunt aranjate containerele pentru deșeuri. Acestea vor fi instalate în curțile blocurilor de locuit și pe străzile principale.

Acțiunile se desfășoară în cadrul proiectului Modernizarea platformelor pentru colectarea deșeurilor menajere. Acesta prevede contruirea a 518 platforme pentru colectarea deșeurilor, iar 10 dintre platforme vor fi subterane.

Proiectul este realizat de autoritățile administrației publice locale, cu susţinerea Fondului Ecologic Național. Valoarea totală a proiectului este de 27 milioane lei, iar lucrările vor continua și în anul 2019.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu