Locuitorii Capitalei supăraţi că au rămas fără apă caldă: Ce fel de democraţie e asta?

Embed:

Chişinăul a rămas fără apă caldă pentru o lună. Anunţul a fost făcut de Termocom. Furnizorul de agent termic explică această întrerupere prin faptul că a demarat lucrări de întreţinere a reţelelor. Apa va fi sistată în baza unui orar săptămânal.

Locuitorii Capitalei sunt nemulţumiţi de decizia Termocom de a sista livrarea apei calde timp de 30 de zile.

Cele mai supărate sunt femeile. Ele spun că au nevoie de apă caldă în  primul rând pentru a face baie, apoi mai au de spălat şi rufe. Unele sunt de părerea că sistarea apei calde estre o dovadă a faptului că legea nu stă în capul mesei, iar în ţară nu este democraţie.

Altele au însă încrederea că primarul Dorin Chirtoacă împreună cu Consiliul Municipal Chişinău vor hotărî problema.

Mai puţin deranjaţi sunt bărbaţii şi cei care şi-au instalat cazane în apartamente.

Primăria oraşului spune că decizia aparţine furnizorului CET-2, care se află în subordinea Ministerului Economiei, iar Termocomul nu este decât un intermediar.

Cei de la Termocom recunosc, că o soluţie ar fi instalarea în toate blocurile din Capitală a punctelor termice individuale.

"Numai anul trecut, 67 de puncte termice individuale am instalat în sectorul Buiucani. Anul acesta preconizăm să instalăm alte 39", a declarat Mihai Arusoi, director comercial Termocom.

În total, în Chişinău ar trebui instalate cinci mii de puncte termice individuale. În prezent, sunt însă puţin peste o sută. Reprezentanţii Termocom, deocamdată, nu pot spune de câţi bani ar mai avea nevoie pentru a face acest lucru.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu